A baráti kirándulás mellé érdemes utasbiztosítást is kötni.

Szponzorált tartalom

https://www.pannonsafe.hu/
https://www.pannonsafe.hu/

Miután az ember belép a munka világába, rengeteg dolog megváltozik az életében. Az első, hogy sokkal nagyobb személyes felelőssége lesz azzal kapcsolatban, hogy miként tölti a szabadidejét. A munka és a személyes élet kiegyensúlyozása néha trükkös lehet, de nem szabad feladnunk a próbálkozást. Kevés olyan munka van, ami mellett kellő ügyességgel nem tudunk teljes értékű, élményekben gazdag életet élni.

Sokkal több problémát rejthet azonban, mikor barátokkal próbáljuk összeegyeztetni ezeket a munkarendeket. Mindenki máshogy dolgozik. Néhányan otthonról, néhányan csak hétköznap, mások pedig össze-vissza vannak beosztva. Szerencsére a barátaimmal sikerült megbeszélnünk egy olyan kirándulási időpontot, ami mindhármunknak megfelelő volt. Kicsit el akartunk szakadni a megszokottól, úgyhogy egy külföldi utazást terveztünk meg, ráadásul repülővel. Ezzel mind a hármunk kilépne a komfortzónájából. Már csak pár előkészületet kellett megtennünk, mikor eszembe jutott, hogy a legfontosabbat elfelejtettük.

Kötnünk kellene egy utasbiztosítást. Mivel szorított az idő, ezért nem volt helye mellébeszélésnek. Csakis profi szolgáltatás jöhetett szóba. Szerencsére egy ismerősöm ajánlására megtaláltam a https://www.pannonsafe.hu/ nevű oldalt, ahol az összes korábbi kívánságom teljesülhetett.

Egyikőnk se kötött korábban még semmilyen biztosítást, úgyhogy kicsit féltünk, hogy túl bonyolult lesz ez számunkra. Hárman ültünk a képernyő előtt és néztük a https://www.pannonsafe.hu/ kezdőlapját. A közösen bevetett mentális munka azonban felesleges volt mivel az oldal kiválóan van kialakítva és nehéz elmenni a számunkra fontos opció mellett. Az utasbiztosítást, mint mindegyik másikat, egy kis ikonnal jelölték. Alatta egy narancssárga kalkulátor gomb sejlett fel, amiről később még bővebben fogok beszélni.

 

Egyébként jó volt ránézni a https://www.pannonsafe.hu/ oldalára. A színek nem bántották az ember szemét és sosem volt egyszerre túl sok információ megjelenítve egy helyen. Látszott, hogy az oldal megtervezésében komoly munka volt és nem akartak spórolni egy igénytelenebb designnal.  A legfontosabb számomra az átláthatóság volt. Erre sem lehet panasz, hiszen, ha például az elérhetőségeiket keresem, akkor rögtön meg is tudom találni a fejlécben. Még annyit sem kell tennem, hogy belépek ehhez egy külön menübe.

Térjünk vissza az utasbiztosításra. Mivel nem kötöttünk korábban semmi hasonlót, ezért elsőként valami viszonyítási alapot kerestünk a haverjaimmal. Megnéztük, hogy mit rejt a „kalkulátor” gomb. Mint kiderült, ez volt minden, amire szükségünk volt. Itt megtekinthettük, a saját ütemünkben az összes adatot, amit meg kell majd adnunk a biztosításhoz. Ahhoz, hogy elérjük a „kalkulátor” funkciót, át kell olvasnunk az adatkezelési nyilatkozatot. Érdemes egy kis időt szánni erre is, mivel így teljes mértékben tisztában lehettünk azzal, hogy mit is takar ez a szolgáltatás

Sokat elszórakoztunk ezzel a funkcióval és megismerhettük, hogy milyen igényeink vannak egy biztosítással kapcsolatban. Nem akartunk túl drágát, de túl olcsó sem jöhetett szóba. Úgyhogy itt nyugodtan úgy tudtuk illesztgetni a változókat, hogy végül megkapjuk a számunkra ideális biztosítást. Most már csak a beszélgetés maradt hátra az ügyintézőkkel. A haverjaim ezt rám hárították, mert nem igazán szeretnek telefonon kommunikálni.

Nem is értettem a félelmüket, főleg azután, hogy felvették a telefont a másik végen. A Pannon-Safe ügyintézői nagyon kedvesek voltak velem és egy pillanatig nem éreztem azt, hogy csak nyűg vagyok számukra. Elmondtam nekik is azt, amit már a kalkulátor segítségével megtudtunk. Nem kellett sok idő ahhoz, hogy meglegyen a közös nevező és készen legyünk a biztosítással. Ezután pedig nyugodtan indulhattunk útnak.