Ipa mentes székhelyszolgáltatás egy kicsi Pest megyei településen

Szponzorált tartalom

ipa mentes székhelyszolgáltatás
ipa mentes székhelyszolgáltatás

Az iparűzési adó nem tartozik a kedvenceim közé. Amíg úgy működött a dolog, hogy én befizettem és azt tisztán megkapta az önkormányzat, és láttam, hogy van értelme ide adózni, mert fejlődik belőle a város, addig nem volt ezzel problémám. Azonban amennyire én tudom, ez már nem ennyire egyenes ágon fut be az önkormányzatokhoz, hanem valahogy tesz egy kört előtte magasabb szinteken, akik újraosztják, hogy kinek mennyi jár. Azóta nem látom a korábbi fejlődést a városban, így nem szívesen fizetem be ezt az adót, hogy más város lakjon jól belőle. Ezért hát az ipa mentes székhelyszolgáltatás lehetőségét egy remek ötletnek tartom.

Bizony, merthogy létezik olyan település ma Magyarországon, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Hogy ez miért és meddig lehet így, azt nem tudom. De összehasonlítva a székhelyszolgáltatás díját és a befizetendő IPA-t, egyértelmű az eredmény: csúfos vereség ez az IPA-nak, óriási győzelem pedig a székhelyszolgáltatásnak.

Az ipa mentes székhelyszolgáltatás bárkinek elérhető, csak fel kell keresni hozzá a szekhelycentrum.hu oldalt, akik itteni székhelyet képesek biztosítani. A szolgáltatás magában foglalja, hogy továbbítják az érkező dokumentumokat, hogy kiteszik a cégtáblát és hogy tűrik az esetleges kényszerintézkedéseket (bár erre inkább ne legyen precedens). Szóval minden benne van, amivel egyébként kb. egy külön alkalmazottnak kéne foglalkozni, legalább 4-6 órában naponta. Így aztán azt gondolom, hogy az ipa mentes székhelyszolgáltatás nem kizárólag az ipa mentesség kapcsán éri meg, hanem azért is, hogy ne kelljen ezekre a feladatokra plusz egy embert foglalkoztatni. Ha pedig ti is így gondoljátok ezt, akkor a szekhelycentrum.hu oldalon minden további részletet megtalálhattok.